Световните медии коментират снощния вот на недоверие. Провалът на кабинета поставя

...
Световните медии коментират снощния вот на недоверие. Провалът на кабинета поставя
Коментари Харесай

Какво пишат световните медии за падането на кабинета

Световните медии разясняват снощния избор на съмнение. Провалът на кабинета слага под въпрос газа за зимата, сочат още разбори. " След рухването на държавното управление на Кирил Петков: предстоящ политически безпорядък в страната на фона на растящата инфлация и войната в Украйна ", пишат публицисти.

" Гласуваният избор на съмнение тласка България към политическа неустановеност. " С подобен коментар излезе английският вестник " Гардиън ", осведоми България Он Еър. Според обявата харвардският ученик Кирил Петков, който е заречен да се бори с корупцията, е заел твърда проевропейска и пронатовска позиция след нахлуването на Русия в Украйна, което е извънредно мнение за страна с обичайно приятелско отношение към Москва.

В обявата на " Гардиън " се споделя още, че създалата се обстановка може също да попречи на напъните на България да обезпечи постоянен приток на природен газ, откакто Москва прекъсна доставките за страната.

А  " Асошиейтед прес " отбелязва, че изгубеният избор на съмнение може да се отрази на разширението на Европейски Съюз, като забави още повече напъните на балканските страни за присъединение към Съюза.

Според " Франс прес " и " Ройтерс " създалата се политическа конюнктура изправя най-бедната страна от Общността пред риска от нови избори, които ще са четвърти от април 2021 година насам.

Агенция " ТАСС " написа в своя обява, че в изявлението си пред депутатите Кирил Петков е обвинил за разпадането на държавното управление водачите на опозиционните партии и съветския дипломат в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР